Problem med HDMI-chipset påverkar 4K/120Hz HDR-utsignal för konsolspel med Marantz 8K AVR

Oct 28, 2020

Vissa nya spelkällenheter som stöder 4K/120Hz HDR-utsignal kanske inte fungerar fullt ut med Marantz 8K AVR. 

Vissa nya spelkällenheter som stöder 4K/120Hz HDR-utsignal kanske inte fungerar fullt ut med Marantz 8K AVR. Du kan upptäcka detta inkompatibilitetsproblem på grund av HDMI-chipset missmatchning mellan enheterna. När det drabbade systemet är anslutet till AVR via 8K HDMI-ingång och inställt på utsignal med 4K/120Hz HDR, och AVR 4K Signal Format-alternativ är inställt på "8K Enhanced", kan det hända att du inte ser systemets källvideo på skärmen, och att du inte hör systemets källjud behandlat via AVR. Detta problem uppstår endast när en skärm som stöder 4K/120Hz HDR används.

 

Vi undersöker för närvarande problemet ytterligare och kommer att erbjuda en permanent lösning vid ett senare tillfälle. Under tiden vill vi tillhandahålla ett par lösningar för att förhindra att problemet uppstår:

 

  •  Du kan ansluta systemet till skärmen direkt via HDMI och använda bildskärmens ARC/eARC-funktion för att mata tillbaka det ursprungliga ljudet till AVR med den anslutna HDMI-kabeln mellan AVR och bildskärm. Detta gör det möjligt för användare att avkoda det ursprungliga ljudformatet som skickas från källan. Med den här metoden måste skärmens CEC/ARC-alternativ vara aktiverat, såväl som AVR HDMI-kontroll och/eller AVR ARC-alternativ. I AVR finns detta alternativ i GUI under "Video – HDMI Setup."

 

  •  En annan lösning är att ställa in källans videoutgång till 4K/60Hz istället för 4K/120Hz tills en permanent lösning finns tillgänglig. Detta säkerställer tillförlitlig kommunikation mellan källan, AVR och bildskärmen. Källans förvalda värde är att mata ut 4K/60Hz, så om ingen ändring är gjord sedan uppackning ur lådan behöver inget mer göras.

 

Vi ber om ursäkt för detta besvär och vi arbetar för närvarande outtröttligt för att släppa en permanent lösning så att du kan njuta av 4K/120Hz HDR-upplevelsen med de senaste källorna med din AVR. Vi kommer snart att ha en uppdatering om tidsplanen för en permanent lösning. Vi uppskattar ditt tålamod.

 

Ytterligare information om detta finns i vår FAQ-sektion.